Kjenner du til REKO-ringen?

bilde fra rekonorge.no

REKO-ringen er en salgskanal for lokalmat der kjøp og salg foregår på Facebook. Kundene forhåndsbestiller varer via ringens felles Facebook-gruppe. Varene leveres ut av produsenten på ringens annonserte utleveringssted, dato og klokkeslett. 

REKO står for REttferdig KOnsum og er et handelsfenomen grunnlagt av Thomas Snellman i Finland i 2013. Salgsfenomenet REKO er salg av matvarer uten mellomledd, der produsenten selv står for produksjon og salg, og får 100 % av salgssummen!

Den første REKO-ringen i Norge ble etablert november 2017. Per februar 2022 er det over 140 ringer spredt i store deler av landet. Det er rundt 500 000 kunder tilknyttet REKO-ringene, og over 600 produsenter som selger varer. 

Bilde fra meravoslo.no

Vi deltar fra tid til annen på REKO-ringen Nittedal og i Lillestrøm, og ser dette som en unik møteplass for å kunne skaffe mat rett fra produsenten på en effektiv måte.

Prismessig er det ikke billigere å handle her enn i butikkene, men du får møte bonden og se hverandre i øynene, du får tak i produkter du ellers ikke finner, og du vet hvor maten kommer fra.

Håper vi sees i gårdsutsalget på gården eller på REKO-ringen, her kan du lese mer om markedsordningen:

og her er også link til

REKO Nittedal og

REKO Lillestrøm