Tid for å bestille kjøtt

Du kan bestille kje- og storfekjøtt her: Gårdsutsalg

Det er høst i lufta, og vi nærmer oss unektelig slaktetid for både geit, kje og storfe. I løpet av oktober, november og desember får vi nydelig kjøtt fra våre egne dyr på gården. Disse dyra har vokst opp på en grasbasert diett. Som nyfødte dier de mora for all den melka de ønsker seg, og av henne og resten av flokken lærer de gradvis å beite og ta til seg gras. Kraftfor får kalvene bare i små mengder i overgangsperioden ved avvenning fra melk, for å unngå sturing, dårlig trivsel og en knekk i veksten. Slaktekjea har i år fått fri tilgang til fiberrikt kraftfor den første delen av livet, på ettersommeren får de en frokostporsjon for å hjelpe dem å utnytte det fulle potensialet de har. Av annet tilskuddsfor bruker vi saltstein og mineralblanding med E-vitamin, selen og biotin, da dette er noe grasforet her på gården har for lite av. 

Du kan lese mer om dyreholdet vårt og våre tanker her: Kjøtt fra Østlandsk rødkolle og geitene.

Vi tar nå opp bestilling på kjøttkasser med kje eller storfekjøtt.

Kjekjøttet tilbyr vi i disse variantene:

1/1 eller 1/2 kje, ferdig delt etter ditt ønske
slakting er planlagt i oktober/november, 1/2 kje veier fra 5-10kg.
-Grovdeling gir hele stykningsdeler; nakke, sadel, bog, lår, ribbe og rulleskinn.
-Findeling gir koteletter, helt lår, rulleskinn og grytekjøtt med bein av resten.
-Grilldeling gir koteletter, helt lår, rulleskinn, hel ribbe, grytekjøtt av nakken.
grovdelt kr 230,- pr kilo
findelt    kr 240,- pr kilo
grilldelt  kr 240,- pr kilo

Storfekjøttet tilbyr vi i disse variantene:

  • Familiekasse er satt sammen med tanke på hva man trenger av kjøtt i matlaging i vår tid: Ca 40 prosent av innholdet er kjøttdeig. Kjøttdeigen er smakfull og næringsrik, den gode smaken kommer delvis fra et noe høyere fettinnhold enn i vanlig kjøttdeig, og det kan vi takke kjøttskjæreren vår for. Han tar godt vare på slakteskrottene, modner de ekstra lenge og skjærer ut flest mulig stykker med ulike egenskaper. Mange av disse stykkene går rett i karbonadedeigen på de store slakteriene, så kjøttstykker som «skirt» og «flat iron steak» er for de fleste av oss nye bekjentskaper. Med færre stykker rent kjøtt i kverna blir deigen derfor litt feitere, og derfor full av smak og næring.  

I kjøttpakka fra oss får du altså både tradisjonelle stykker og noen du kanskje ikke kjenner. I alle kassene får du en av bifftypene: Ytrefilet, mørbrad eller entrecote. Det er mulig å komme med ønsker slik at du får den biffen du liker best. Videre finner du steik, suppekjøtt, osso bucco og grytekjøtt, herlige råvarer til mange gode måltider. 

  • Gourmetkasse uten kjøttdeig, men med flere ulike stykningsdeler som beskrevet ovenfor og to biffpakker.

Den ekstra modningsperioden på 1-2 uker er med på å gi kjøttet mørhet, karakter og smak. 

Kraftbein følger med i familiepakka, trenger du mer får du kjøpt dette separat i 5 kg pakker. Detaljer om bestilling og priser finner du her: Gårdsutsalg

Har du spørsmål, ring oss på 93667034 eller 95720462.
Hilsen Tomas og Kjell 🙂